10. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves arendab ELi e-tervishoidu

President Toomas Hendrik Ilvese juhtimisel kogunes Budapestis esimest korda ELi e-tervishoiu rakkerühm, mis hakkab Euroopa Komisjonile andma soovitusi e-tervishoiu arendamiseks.

Euroopa Komisjoni teatel aitavad erinevad info- ja kommunikatsioonitehnoloogia rakendused juba praegu avardada haigete võimalusi ja lahendada tervishoiuprobleeme - näiteks saab haigusi kaugdiagnoosida ja -ravida ning patsiendiandmeid turvaliselt edastada.

Värske e-tervishoiu ülevaade aga näitas, et haiglates ei kasutata IT võimalusi veel täies ulatuses. Näiteks kõigest 4% haiglatest on patsiendil interneti-juurdepääs oma meditsiinilistele andmetele.

E-tervishoiu arendamine on Euroopa digitaalarengu tegevuskava üks põhieesmärk. Ilvese rakkerühma kuuluvad tervishoiutöötajad, patsientide, ravimifirmade ja IKT-sektori esindajad, juristid ning poliitikud.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755