13. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viik: Microsofti tehing on Skype jaoks kasulik

Linnar Viik põhjendab Skype endise arendusjuhina intervjuus Deutsche Wellele, miks on Skype ülevõtmine Microsofti poolt kasulik.

Viigi sõnul on Skype nõrkuseks seni olnud äriklientide vähesus, mis omakorda peegeldub ka Skype sissetulekutes.  "Usun, et ärikommunikatsiooni ja tiimitöö nurga alt lisab Skype Microsoftile lisaväärtust ja Skype omakorda võidab Microsofti võrgustikust," ütles Viik. Skype võiks Viigi sõnul olla tulevikus tugevamalt integreeritud Office rakendustesse.

Viik näeb ka võimalusi offline kommunikatsiooniks Skype kontaktide vahel, siin aitavad Microsofti pilvetehnoloogia võimaluste kombineerimine. Samuti võib Skypel olla tulevikku internetitelevisiooniga seotud rakendustes.

DW viitab faktile, et Microsoft ei ole suure firmana tuntud kui eriliselt kiire või innovatiivse firmana, kuigi nad lõid Windowsi. „Kas te ei tunne muret selle pärast, et see kõik võib summutada ka Skype uuenduslikkuse?“

Viik vastab, et selle pärast ta muret ei tunne ning viitab videomängude süsteemi Xbox edule, mis on olnud hea näide sellest, kui kiire ja innovatiivne Microsoft suudab meelelahutustööstuses olla. „Sama Xboxi uue arendusega Kinect. Või ka viis, kuidas Microsoft on üles ehitanud pilvetehnoloogia ja selle põhinevad teenused.“ Viik ütleb ka, et Skypel on väga andekas meeskond, mida kindlasti ei raisata. "Osta Skype ja see kinni panna oleks väga rumal samm. Kui tahad seda aga hoida ja arendada, tuleb hoida ka teadmisi."

Microsoft on Viigi sõnul Skype töötajate jaoks teada-tundud partner ning viimast tehingut tervitatakse töötajate poolt kui jõudmist turvalisse sadamase. "Enamus inimesi Skypes on teinud Microsoftiga tihedat koostööd. Inimesed tunnevad väga hästi Microsofti arhitektuuri, serverite arhitektuuri ja on töötanud väga tihedalt koos Microsofti arendajatega." Microsofti ajalugu on ka näidanud, et tegemist on hea integreerijaga, kes ei jäta kedagi nurka seisma, vaid arendab aktiivselt diskussiooni ühisest tulevikust. "Nii et olen diili tugev pooldaja," kinnitab Viik.  

Mis puudutab Skype ja Skype kasutajate tulevikku, siis Viigi arvates pakuksid parimaid konkurentsieeliseid Skype, Nokia ja Microsofti koostöö nutikate tahvelarvutite ja telefonide alal. Skype audio ja videokvaliteet paraneb Viigi hinnangul lähiaastatel tugevalt, mis võimaldab kõrgekvaliteedilisi mobiili teel peetavaid videokonesid ja videokonverentse. "Seda saaks väga hästi ellu viia koostöös, mis nõuab säravat insenerioskusi, mis on olemas kõigis kolmes. See võiks olla ala kus ma näen seda tüüpi koostöö kõige suuremaid konkurentsieeliseid."

 

 

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755