15. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Allan Martinson: Skype muutub paratamatult aina enam USA firmaks

Kuna Skype´i arenduskeskus asub logistiliselt halva koha peal, siis võib riskikapitalist Allan Martinsoni hinnangul Microsoft tahta seda keskust vähehaaval kolida.

“Ega siin muud polegi teha, kui paremat lennuliiklust on siia vaja,” lausus Martinson Kuku raadiosaates Restart.

Seda, kas selle tehingu näol on tegemist õige otsusega võib Martinsoni sõnul öelda alles 3-4 aasta pärast. “Skaibil oleks olnud alternatiiv jääda iseseisvaks firmaks, minna börsile või minna mõne teise hiiu kaissu nö – Google või Facebook olid seal ju ka nimekitrjas. Minu kõhutunne ütleb, et Microsoft on sellest kambast strateegiliselt parim partner. Et see tehing on pigem hea, aga  kõik sõltub sellest kuidas mänedžerid suudavad edasi minna," rääkis Martinson raadiosaates.

"Kui vaadata, mis hinnaga ostis Microsoft  ühe kasutaja ja mis hinnaga omal ajal ostis e-bay ja mis hinnaga omal ajal investorid selle vahepeal üles ostsid. Ühe kasutaja hinna mõttes tegi Microsoft hea tehingu, potentsiaali on palju. Hind, mis nad maksid, oli tegelikult 50 päeva Microsofti vaba kassavoog," lisas Martinson.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755