16. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alamäe: nüüd oleme Baltimaade liider

Webmedia Groupi juhatuse esimehe Priit Alamäe sõnul on Webmedial Soome tarkvarafirmalt CCC-lt palju õppida, sest neil on kogemus juhtivate Soome ettevõtetega. Pärast seda ühinemist on nad suveräänne liider Baltikumis, leiab Alamäe.

"See ettevõtte ise ning nende juhtkond on meist oluliselt vanemad. Meil on palju CCC kogemusest õppida," rääkis Alamäe tänasel Webmedia Groupi pressiüritusel, kus avalikustati Webmedia Groupi tehing, millega ettevõte ostis Soome tarkvarafirma CCC Corporationi.

"Webmedia selle aasta ennustatav käive on umbes 20 miljonit eurot. Oleme alustanud suurte projektidega Venemaal ja Pärsia riikides ning varsti Aafrikas," märkis Alamäe.

"CCC Corparation on väga selgelt fokusseeritud tarkvaraettevõtte, mille 2011. aasta prognoositud käive on 22 miljonit eurot. Ettevõttel on umbes 200 töötajat ning tegu on tunnustatud kvaliteediliidriga Soome turul," kirjeldas Alamäe.

Ühinemine kasvatab Webmediat korralikult. „Webmedia kasvab tänu ühinemisele üle kahe korra tänasega võrreldes. Grupi selle aasta eeldatavaks käibeks tuleb üle 40 miljoni euro," lausus Alamäe.

Alamäe usub, et ettevõte lõpetab sel aastal 4 miljoni eurose kasumiga.

"Pärast ühinemist oleme suveräänne liider Baltikumis ja kuulume ka Põhjamaades TOP 25 ettevõtete hulka. Mis on täitsa hea saavutus," nentis Alamäe. 

Alamäe sõnul loob ühinemine platvormi järgmiseks hüppeks. "Meie kõik ärisuunad on täna kasumlikud ja kasvavad. Oleme võtnud ambitsioonika eesmärgi, et tänaselt tasemelt veel kolme aastaga kolmekordistuda," märkis Alamäe.

Kuna kasv on kiire, siis Webmedia on valmis võtma juba täna tööle vähemalt 50 ning aasta jooksul 100 spetsialisti.

"Oluline on see, et selle aasta jooksul oleme oluliselt tugevdanud ka ettevõtte juhtkonda. Juhtkonda on integreeritud ka Soome juhid, näiteks Jorma Kallio, kes on võtnud vastutuse, et hakkab arendama lisaks Soome poolele ja kogu müügiprotsessi,“ rääkis Alamäe.

Kliendibaas on Alamäe sõnul CCC Corparationil muljetavaldatav. "Nende klientideks on juhtivad Soome ettevõtted väga erinevatest sektoritest. Fookus on rasketööstusel, logistikal ja naftatööstusel. CCC klientideks on näiteks Neste Oil, Ruuki jne," täpsustas Alamäe. Ta lisas, et pool nende ärist on avalikus sektoris, klientideks on näiteks maksuamet, patentide registri keskus ja paljud teised.

Webmedia Group ostis 97,57% Soome tarkvaraettevõtte CCC Corporationi aktsiatest. CCC Corpation asutati 1985.aastal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755