18. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell ajab taga kõrgemaid marginaale

Dell näitas majandusaasta esimeses kvartalis loodetust suuremat kasumit, kuna komponentide kulud olid arvutitootja jaoks soodsad, ettevõtete nõudlus püsis tugev ja Dell keskendus kõrge marginaaliga toodetele.

29. aprillil lõppenud kvartalil teenis Dell kasumit 945 miljonit dollarit ehk 0,49 dollarit aktsia kohta, kirjutab uudisteagentuur Dow Jones.

Arvestamata ühinemis- ja muid erakorralisi kulusid ulatus kasum 0,55 dollarini aktsia kohta, samas kui Thomson Reutersi andmeil oli analüütikute konsensus 0,44 dollari peal.

Käive ulatus 15,02 miljardi dollarini ehk protsendi võrra kõrgema numbrini kui aasta eest.

Märkimisväärne kasumi kasv tõstis Delli tegevuskasumi marginaali 16,9%-lt 22,9%ni.

Delli sõnul on tarbijate nõudlus personaalarvutite järele uimane, kuna odavate sülearvutite asemel on trendiks muutumas tahvelarvutite nagu Apple`i iPadide soetamine.

Kasvu aeglustumise kompenseerimiseks on Dell fokuseerinud kõrgema marginaaliga toodete nagu tarkvara ja andmete salvestamisseadmete tootmisele.

„Kui vaadata marginaale, siis trendiks on liikumine kõrgemate marginaalidega toodete suunas. Me nägime kasumlikkuse paranemist peaaegu kogu portfelli ulatuses,“ märkis Delli finantsjuht Brian Gladden.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755