18. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jefferies: tahvelarvutite turg kasvab sel aastal neli korda

Investeerimispanga Jefferies & Co analüütik Peter Misek usub, et sel aastal ulatub tahvelarvutite müügimaht eesotsas iPadiga maailmas 70 miljonini võrreldes 2010. aasta 18 miljoni ühikuga.

2014. aastaks võiks tahvelarvutite müügimaht küündida aga juba 246 miljonini.

„Hiina on kaugelt kõige tugevama potentsiaaliga tahvelarvutite turg,“ märkis analüütik, kes uuris globaalse online-küsitluse teel tarbijate huvi tahvelarvutite ostmise vastu.

Google`i android-operatsioonisüsteemi kasutavad tahvelarvutid on analüütiku hinnangul hetkel liiga kallid, et konkureerida iPadiga, mis töötab IPhone OS operatsioonisüsteemi peal.

Miseki analüüsi kohaselt ulatub iPadide turuosa 2011. aastal tahvelarvutite turul 64 protsendini ning tahvelarvutite müük võiks anda 20% Apple`i käimasoleva aasta käibest.

Vähese konkurentsi tõttu tuli analüütikul alandada oma tahvelarvutite 2011. müügiprognoosi, mis veel kuus kuud tagasi ulatus 100 miljoni ühikuni.

Analüütik on aga tahvelarvutite revolutsioonis kindel. „Apple`i iPad ja teised tahvelarvutid söödavad ära personaalarvutite müügi suuremal määral kui me eelnevalt suutsime ette arvata.“

Miseki peab üheks parimaks aktsiavalikuks Apple`it. Samuti soovitab ta investeerida Galaxy tahvelarvutite tootjasse Samsung Electronics.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755