30. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa kaebas EMT peale tarbijakaitsele

Mai keskel teatas EMT, et on kogu Eestimaa katnud 3,5G levialaga. Elisa teatel saatis EMT sellise sõnumi välja ennatlikult. Kliente eksitava sõnumi vaidlustamiseks on Elisa pöördunud ka tarbijakaitseameti poole. 

Vahetult enne EMT sõnumi avalikustamist viis Elisa läbi üle-Eestilised mõõtmised, mis näitasid, et EMT on katnud Eestimaast 79% ja Elisa 73%.

Elisa viis üle-eestilised mõõtmised läbi maikuus alguses lõpus ning mõõtmise käigus sõideti läbi kõik Eesti põhi- ja tugimaanteed, kokku läbiti 5000 kilomeetrit.

EMT avalike suhete juht Kaja Sepp kinnitas aga ERR Uudistele, et nende kiire mobiilinternet on kindlasti kasutatav kogu Eestis. "Jah, meie 3,5G võrk katab terve Eesti. Kindlasti on kohti, kus on vaja signaali tugevdada ja võrku tihendada, aga selles mõttes ei saagi raadiovõrk kunagi lõplikult valmis - jätkuv tihendamine toimub näiteks ka GSM-võrgus, mille ehitus algas aastal 1993," teatas Sepp.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755