31. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 püstitas mais üle paarikümne 3,5G jaama

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 laiendas kiire interneti leviala, avades maikuus 21 uut 3,5G tugijaama, teatas ettevõte täna.

Uued jaamad avati Ida-Virumaal Kiviõlis, Jõhvis, Mäetagusel, Illukal, Iisakul, Kauksis, Vasknarvas, Lohusuus, Tudulinnas, Avinurmes, Aseris, Kohtla-Nõmmel, Ahtmes ja Toilas ning Lääne-Virumaal Rakveres. Lisaks avati uued jaamad ka Harjumaal Rohuneemes, Vääna-Jõesuus ning Tallinnas Mustamäel, Jõgevamaal Mustvees ja Piibumäel ning Tartumaal Kallastel.

Maapiirkondadesse rajatavate UMTS900 jaamade leviraadiuseks on ca 30 kilomeetrit, mis võimaldavad kiire internetiühendusega katta ka ümbruskonda jäävad külad ja asulad.

Tele2 tehnikadirektori Mart Nielseni sõnul on kiire 3,5G internetivõrgu laiendamine sel aastal Tele2 jaoks üks olulisemaid prioriteete. „Soovime terve riigi katvuse 3,5G internetiga saavutada käesoleva aasta jooksul,” ütles Nielsen.

Tele2 on viinud 3,5G interneti kõigisse maakondadesse. Praeguseks katab ettevõtte kiire  internetivõrk ligikaudu 70% Eestimaast ning see on kättesaadav ligi miljonile elanikule.

Tele2 3,5G internetiga on kaetud Pärnumaa, Harjumaa, Saaremaa, Hiiumaa, Tartumaa ja suur osa Virumaast, Raplamaast, Jõgevamaast, Järvamaast ning samuti suured maanteed.

2010. aasta lõpu seisuga kasutas Eestis Tele2 teenuseid 468 000 klienti, millega ettevõte omab mobiilsideturul 34-protsendilist turuosa. Ülemaailmselt kasutab Tele2 teenuseid 31 miljonit klienti 11 riigis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755