1. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple aktsiad tõusevad, tulekul iCloud

Nokia konkurendi Apple aktsiad tõusid eile 3 protsenti, kui sai teatavaks, et Apple tegevjuht Steve Jobs esitleb tuleval esmaspäeval uut tarkvara ja uut online-multimeediasüsteemi.

Jobs plaanib esitleda uut pilvetehnoloogial põhinevat multimeediateenust nimega iCloud, mis võimaldab kuulata muusikat otse internetis, ilma seda eelnevalt alla laadimata. Samuti peaks Jobs tutvustama iPadi ja Mac OS X uuendatud tarkvarasüsteemi Lion, samuti mobiilse operatsioonisüsteemi uut versiooni iOS 5.

Jobs peaks pidama esmaspäeval avakõne Apple traditsioonilisel Worldwide Developers (WWDC) konverentsil. Märtsis esitles Jobs uut iPad 2, hajutades nii jutte üha halvenevast tervislikust olukorrast.

Apple aktsia on olnud viimastel nädalatel mõningase surve all, kuna arvatakse et uue iPhone mudeli turule toomine viibib Jaapani maavärina tagajärgede tõttu. Samuti põles Hiinas hiljuti maha üks peamisi Apple tooteid valmistav Foxconni tehas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755