1. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia oleks võinud valida Microsofti asemel Androidi

Maailmas populaarne Android operatsioonisüsteem oleks aidanud Nokia telefonid kiiremini massidesse, kui seda suudab Microsoft oma Windows Phone 7-ga, kahetseb Briti leht Telegraph.

Analüütikutele ei tule Nokia kukkumine börsil üllatusena, lisab Telegraph. Nokia olukord on tõsine ja seda võib päästa veel ainult kiire kahe sim kaardiga (dual-sim) mudelite ja Windows Phone turuletoomine.

“Nokia nõrk prognoos teiseks kvartaliks ei üllatanud kedagi ja see on testamendiks sellele, kuidas on telefonitootja kõrgema hinnaklassi seadmete turult välja puksitud,” ütles lehele mobiilituru ekspert Jonathan Leggett. “Oleks Nokia otsustanud Androidi kasuks Windows Phone 7 asemel, oleks olnud tõenäolisem, et oleks suudetud turule tuua massidele sobiv nutitelefon. Windows Phone 7 on ikka alles töös ja seni kuni Microsoft üritab Apple'it ja Androidi kinni püüda, ei jää Nokial üle muud kui anda oma parim sellega mis olemas.” Ehk siis keskenduda topelt-sim mudelitele, mis näivad pakkuvad huvi arenevates riikides ning täiustada olemasolevaid Symbiani telefone.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755