6. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Steve Jobs kuulutas välja pilveajastu

„Me oleme liigutamas digitaalset keskpunkti, teie digitaalse elu keskus liigub pilve sisse,“ ütles Steve Jobs Apple rahvusvahelisel konverentsil uut iCloud teenust tutvustades.

Steve Jobsi sõnul ei ole personaalarvutit enam vaja, seda asendavad tulevikus internetipõhised nn. pilvetehnoloogial põhinevad teenused. Enne Jobsi lavaletulekut kõlas muusikaks James Browni tuntud lugu „I feel good“, mis pidi vihjama vähki põdeva Jobsi tervislikule seisundile. Lavale tulnud Jobs tänas „Me armastame sind“ karjunud publikut toetuse eest ning ütles 5200 osavõtjaga konverentsi sissejuhatuseks, et „kõik sõltub tarkvarast“ ja et see on „seadmete hing“, kirjutab mercurynews.com. 

Jobs jätkas uue iCloudi ehk niinimetatud pilveteenuse tutvustamisega. Apple  iCloud asendab senise MobileMe dokumentide jagamise süsteemi, mis maksis kasutajale aastas 99 dollarit. iCloud on Jobsi sõnul tasuta. iCloudi sisu, olgu selleks siis muusika või dokumendid, on salvestatud suurtesse serveritesse senise isikliku kõvaketta asemel ning on interneti kaudu kõikjal kättesaadav. 

Arvuteid pole enam vaja

Apple asepresident Scott Forstall ütles numbritest rääkides, et tänaseks on müüdud 25 miljonit iPadi ja rohkem kui 14 miljardit appi ehk rakendust. iPhone ja iPadi uusimal operatsioonisüsteemil on 200 uut funktsiooni. Muuhulgas on võimalik tarkvara uuendada ka otse üle interneti ilma arvutit vahendusena kasutamata.

„Me elame arvutivabas maailmas. Tänu iPadile oleme liikumas post-arvutimaailma,“ ütles Forstall. „Kui sa tahad nööri läbi lõigata, siis sa võid seda teha.“

Lisaks tarkvarauuendustele kuulutas Apple välja senisest suurema integreerituse Twitteriga.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755