7. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinlased rabavad Nokialt turgu

Käibe- ja kasumihoiatusega aktsiahinna languskeerisesse viinud Nokia põhimureks on peetud nigelaid nutitelefone, kuid nüüd on firma kaotamas ka odavtelefonide turgu, nendib Kauppalehti.

Hiinas on Nokia turuosa kahe aastaga kukkunud 33 pealt 19%le, Indias aga 60 protsendilt 26ni. „Kolm aastat tagasi näis Nokia ülemvõim arenevatel turgudel kõigutamatu, kuid paljud Aasia tootjad on tänu odavamatele komponentidele ja suurele tootmismahule suutnud agressiivse hinnasõjaga Soome firmalt turgu üle lüüa,” vahendab Soome leht Londoni analüütiku Geoff Blasberi Reutersile antud hinnangut.

Erilise hoo on sisse saanud Hiina telefonitootjad ZTE ja Huawei. Esimene valmistab tänavu juba 80 miljonit mobiiltelefoni mulluse 60 miljoni asemel. Näiteks Indias on Hiina odavtootjad vallutanud juba 20% mobiiliturust ning sihikul on juba ka Aafrika ja Ladina-Ameerika.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755