11. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leviral 1,5 miljoni eurone kasum

AS Levira üldkoosolekul kinnitasid aktsionärid ettevõtte lõppenud majandusaasta aruande, mille järgi oli ettevõtte konsolideeritud müügitulu 9,3 miljonit eurot ja puhaskasum 1,46 miljonit eurot.

Levira müügitulu vähenes võrreldes eelmise majandusaastaga 16% ning languse põhjuseks oli analoogtelevisiooni võrkude sulgemine ja vastava teenuse osutamise lõpetamine, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.  

Samas kasvas eksporditavate teenuste osakaal käibes, moodustades 21% kogu müügitulust ja suurenedes aastaga pea kaks korda. Puhaskasum vähenes aastaga 62%.

Üldkoosolekul otsustati maksta aktsionäridele dividendidena välja 439 500 eurot ehk 2,93 eurot aktsia kohta ning kanda ülejäänud osa kasumist jaotamata kasumi hulka. Jaotamata kasumi jääk on pärast dividendide väljavõtmist 10 755 346 eurot.

Muuhulgas plaanib AS Levira käesoleval majandusaastal ehitada välja ja võtta kasutusele kolm uut digilevivõrku. Jätkuvalt loodetakse kasvatada eksportteenuste mahtu. 2012. aasta kevadel plaanitakse taasavada renoveeritud Tallinna Teletorn.

AS Levira omanikud on Eesti Vabariik (51%) ja TDF S.A.S. (49%). Levira majandusaasta on algas 01.04.2010 ja lõppes 31.03.2011. AS Levira on televisiooni ja telekommunikatsiooniteenuseid osutav ettevõte. Eestis ollakse peamiselt tuntud kui tele- ja raadioprogrammide edastaja. 

Levira on rajanud Eestis kolm üleriigilist digitaaltelevisiooni- ja neli raadiolevivõrku, mille kaudu jõuavad Eesti kodudesse Rahvusringhäälingu tele- ja raadiokanalid, Kanal2, TV3 ning ZuumTV tasuline telekanalite pakett, samuti mitmete eraraadiojaamade saated.

Eksportturgudel osutatakse väljastusteenuseid telekanalitele Skandinaavias, Balti riikides ja Lõuna-Aafrikas. Telekomivõrke ehitatakse nii Soomes, Saksamaal kui ka Prantsusmaal. Tallinna Teletornis asub üks suuremaid serverimajutuskeskusi Eestis. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755