15. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufond: oleme Cleveroni eduga rahul

Arengufond loodab osaluse Cleveron OÜs (endine Smartpost) müüa 2012-2013. aastal ning usutavasti selleks ajaks on ettevõtte väärtus tänu rahvusvahelisele laienemisele veelgi kasvanud, ütles Eesti Arengufondi investeeringute divisjoni juht Heidi Kakko.

„Seni oleme jätkuval osanik Cleversonis,“ kinnitas Kakko ja lisas, et loomulikult on nad ettevõtte arenguga rahul. „Smartpost (praegune Cleveron) müüs Itellale oma Eesti pakiautomaatide võrgu, mis oli tehnoloogia valideerimiseks loodud pilootprojekt, ning jätkab tehnoloogia arendusega ja müügiga väljapoole Eestit.“

OÜ Cleveron müüs mullu suvel Eestis edukalt käivitatud SmartPOSTi pakiautomaatide võrgu, millesse arengufond investeeris 13,4 miljonit krooni. Ettevõte oli pilootprojektiga oma eesmärgi täitnud ning võrk müüdi Soome ettevõttele Itella Corporation, kirjutab ettevõtte majandusaasta aruandes. Kuna müügiga läks kaasa ka senine kaubamärk SmartPOST, siis muutis ettevõte oma ärinime Cleveron OÜks.

Kakko ütles, et kuna arengufond ei jaga toetusi – nagu teeb seda EAS –, siis nemad ootavad investeeritud kapitalilt head tootlust kõigi portfelliettevõtete osas, sealhulgas näiteks Fits.me kaubamärgi all tegutseva OÜ Massi Miliano osas.

„Lisaks rahale pakume me ettevõttele ka juhtimisalast tuge,“ täpsustas Kakko. „Samas ei saa enne reaalset investeeringust väljumist kindlalt väita, kas investeering oli tulus või mitte. Kuna Cleveron (SmartPost) oli arengufondi üks esimesi investeeringuid, siis tema puhul ongi võimalik väljumist peatselt oodata. Enamuse meie praegustest investeeringutest osaluse müügini jõuame aastatel 2014-2016.“

Kakko sõnul on tootluse osas praegu kõige keerulisem olnud lemmikloomaomanikele suunatud internetiportaalide arendamisega tegelev OÜ United Dogs and Cats. „Seda firmat on ajakirjanduses põhjalikult arutatud, kuid ka selle investeeringu osas on veel võiduvõimalus olemas,“ lausus Kakko. 

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755