28. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Komisjon investeerib 7 miljonit ülikiiresse internetti

Euroopa Komisjon koostöös viie Euroopa Liidu liikmesriigiga investeerib tänavu seitse miljonit eurot interneti arendusprojektidesse. Projektide eesmärgiks on tuua 2020. aastaks kiire ja ülikiire internet iga eurooplaseni.

„Mul on väga hea meel, et oleme suutnud käivitada uurimisprojektid, mis on vajalikud selleks, et viia ülikiire internet 500 miljoni eurooplase koju ja töökohale,“ rääkis investeeringutest Euroopa Komisjoni asepresident, digitaalarengu volinik Neelie Kroes. „Arvestades tulevasi vajadusi ülikiire interneti järele, on nende projektiga loodav tehnoloogia hädavajalik,“ lisas Kroes.

Euroopa Komisjoni rahastatav, kolmeteistkümnest projektist koosnev algatus kannab nimetust Piano+ ja on seotud fotoonikauuringutega. Arendama hakatakse näiteks pilveandmetöötluse kvaliteeti, andmeedastuseks kasutatavaid sagedust vahetavaid lasereid ja optilisi komponente internetikiiruse suurendamiseks.

Euroopa Komisjon teeb projektides koostööd Austria, Saksamaa, Poola, Ühendkuningriikide ja Iisraeliga. Komisjoni investeeritud 7 miljonile eurole lisavad projekti kaasatud riigid omalt poolt 15 miljonit eurot. Ühine tegutsemine võimaldab saavutada turule tulemiseks piisavalt suure mahu, mis teeb ülikiire interneti väljatöötamise tunduvalt lihtsamaks.

Komisjoni digitaalarengu tegevuskava kohaselt on kiire internet majanduskasvu ja info vaba liikumise eelduseks Euroopa Liidus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755