2. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung loobus patendisüüditusest Apple’i vastu

Maailma suurim mälukiipide valmistaja Samsung Electronics loobus aprillis algatatud kohtuhagist, milles ettevõte süüdistas Apple’it patendi rikkumises, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Samsung loobus hagist 30. juunil “et lihtsustada kohtumenetlusi”, rääkis Lõuna-Korea ettevõtte esindaja Nam Ki Yung täna telefoniintervjuus. Samsung jätkab oma patendiõiguste kaitsmist vastuhagis, mis esitati Apple’i varem algatatud süüdistustele, sõnas ta.

Kahe mobiiliturul konkureeriva ettevõtte vaheline kohtuprotsess on pooleli viies riigis, kaasa arvatud Lõuna-Kores, Jaapanis, Saksamaal ja Suurbritannias.

Süüdistuste tagasivõtmine ei mõjuta teisi patendiõiguste rikkumiste süüdistusi, mis Samsung on esitanud Apple’ile mujal riikides, rääkis Nam.

“Samsung jätkab oma õiguste ja intellektuaalomandi kaitsmist,” lausus ta.

Samsung on maailma suuruselt teine mobiiltelefonide tootja.

Apple kaebas Samsungi kohtusse käesoleva aasta aprillis, väites, et Galaxy telefonid ja tahvelarvutid kopeerivad iPhone ja iPadi. Samsung, kes varustab Apple’it mälukiipidega, reageeris vastuhagiga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755