Aastaga on registreeritud 61 300 .ee domeeni

Täna aasta aega tagasi hakkas kehtima uus domeenikord, mis muutis domeeni .ee eraisikutele ja ettevõtetele varasemast kättesaadavamaks ja lisandus võimalus registreerida täpitähti sisaldavaid nimesid.

Aastaga on registreeritud 61 300 .ee-lõpulist domeeni, mis tähendab, et 1000 elaniku kohta on kasutuses 46 .ee-lõpulist domeeni, teatas Eesti Interneti SA.

Tänavu märtsis viis uuringufirma Saar Poll OÜ .ee domeeni registreerinute seas läbi uuringu, mille tulemused näitasid, et kõige enam (91% vastajatest) oldi rahul asjaoluga, et nüüd saab igaüks registreerida mitu domeeninime. Eraisikutele antud nimede registreerimise õigusega oli rahul 82%, nende kahetasemelise registreerimissüsteemiga 62% ja välismaa isikutele antud .ee-domeeninimede registreerimise võimalusega 55% vastajaist.

„Aastaga oleme domeenide arvult per capita möödunud Lätist ja Leedust. See näitab suurt huvi .ee domeeni kasutamise vastu,“ ütles Eesti Interneti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kauts. Lätis on 1000 elaniku kohta registreeritud 40 ja Leedus 43 domeeni. Soomes on vastav arv 50 ja Rootsis 118. „Rootsi läks Eestiga sarnasele kaasaegsele domeenikorrale üle aastal 2003 ja nende tasemeni jõudmine on võimalik kümnendi teises pooles,“ lisas Kauts.

Eesti Interneti SA on valitsuse ja Eesti infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu (ITL) asutatud organisatsioon, mille eesmärk on Eesti .ee maatunnusega tippdomeeni haldamine.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara