8. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elioni tabas ajaloo suurim küberrünnak

Tundmatu häkker ründas Elioni üht süsteemi selle tarkvaraviga kuritarvitades, mistõttu võis ründaja ajutiselt ligi pääseda mõnele Elioni e-posti serverile.

"Tundmatu häkker üritas juurdepääsu ettevõtte 70 000 e-posti kliendi kontodele, ettevõte tegi juhtunu kohta politseisse avalduse," ütles Elioni pressiesindaja Lilian Nõlvak.

Ta lisas, et Elioni jaoks on tegemist kriitilise ja erakordse juhtumiga. Kohe pärast rünnaku avastamist kõrvaldasime tarkvaravea, mida häkker oli kuritarvitanud. "Ühtlasi esitasime juhtumi uurimiseks avalduse kriminaalasja algatamiseks ning teavitasime juhtunust ka tehnilise järelevalve ametit," sõnas Nõlvak.

Ründe tulemusena tekkinud võimalik turvarisk puudutab kuni 7% kõikidest Elioni e-posti kontodest. See risk võib puudutada @neti, @estpak, @online ja @domeeninimi lõpuga meilikontosid. Turvarisk ei puuduta hot.ee e-posti teenust, MLX e-posti teenust ega muid Elioni teenused (sh IT- ja sideteenused).

Elionile teadaolevatel andmetel ei ole häkker saanud juurdepääsu klientide e-posti salasõnale ja sisule.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755