11. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT kehtestab šokkarvete ärahoidmiseks arvepiirangud

Kaitsmaks ilma internetipaketita mobiilse interneti kasutajaid teadmatusest põhjustatud šokkarvete eest, seab EMT sisse mobiilse interneti teenuse päevalae ja kuulimiidi ning täiendava arveteavituse Eestis. 

„Kuutasuta kasutavad mobiilset internetti need kliendid, kes vajavad teenust vaid mõnel üksikul päeval kuus või siis need, kes alles alustavad nutitelefoni kasutamist,“ ütles EMT andmeside- ja sisuteenuste juht Ando Meentalo. „Teavitus ja arvepiirangud võimaldavad neil paremini oma kulusid kontrollida ning väldib teadmatust kasutamisest tuleneva šokkarve saamist.“

 Nüüdsest saadab EMT kõikidele EMT lepingulistele klientidele, kes kasutavad EMT internetti ilma paketita ja maksavad kasutatud megabaitide eest, automaatse teavituse, kui nende mobiilse interneti arve jõuab 10 euroni (koos käibemaksuga). Koos teavitusega saab klient ka soovituse tellida mobiilse interneti kasutamiseks kuutasuline makseviis, mis hoiab kulutused kindla kontrolli all ning võimaldab mobiilse interneti muretut kasutamist. Samuti aktiveeritakse kõigile EMT lepingulistele klientidele kodumaise andmeside limiidi teenus, mille puhul peatatakse mobiilse interneti kasutamine Eestis, kui jooksva kuu mobiilse interneti kasutuse arve jõuab 30 euroni (koos käibemaksuga). 

Alates 15.08.2011 rakendub kuutasuta interneti makseviisiga EMT lepingulistele ja kõnekaardiklientidele ka internetikasutuse päevalagi 4,95 eurot (koos käibemaksuga). Päevalaes sisalduva 50 MB mahu täitumisel piiratakse teenuse kasutus kalendripäeva lõpuni, kuid soovi korral on kliendil võimalik tellida täiendavat mahtu hinnaga 4,95 eurot/50 MB. See sisaldab nii WAPi kui ka tavalise internetikasutuse ehk klient ei pea kasutamise puhul mõtlema, mida ta täpselt kasutab.

 „Kõigepealt saab klient päevas 4,95 euro täitumisel teavituse päevalae täitumisest koos juhendiga, kuidas soovi korral mahtu juurde osta. Kui klient on mahtu juurde ostnud ja edasi kasutanud, saab ta täiendava teavituse 10-eurose arve täitumisel ka kuutasulise makseviisi ostmise soovituse ning kui arve jõuab 30 euroni, piiratakse teenusekasutust,“ võttis Meentalo kokku uute piirangute järjestuse. „Selline süsteem tagab ka kuutasuta makseviisi kasutajatele kindluse, et tema arved on kontrolli all ning päevalae ja kuulimiidi ületamine on võimalik ainult kliendipoolse konkreetse tegevusega mahu juurdetellimise näol."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755