21. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: Nokia oli raskuste kiuste tubli

II kvartal oli Nokia jaoks selle aasta rängim, kuid firma sai rasketes oludes siiski hakkama, hindab Saksa panga West-LB Nokia-analüütik Thomas Langer ajalehes Taloussanomat.

Tähtsaim seik Nokia majandustulemustes oli see, et mobiiltelefonitootja kasumimarginaal (6,7%) ületas ennustatut, arvab Langer. Lisades, et see muudab maailma suurima mobiilitootja tuleviku lootusrikkamaks. Samas kahanes marginaal märgatavalt varasemalt 9,5%lt.

”II kvartal oli selle aasta lainepõhi. Nüüd sõltub kõik III kvartali tulemusest,” ütles Langer.Nokia on lubanud kulusid kärpida ennaktempos ning suur lootus on rajatud ka jõulude paiku müügilejõudvale Windows Phone-telefonile.Langer tunnistab samas, et Nokiasse investeerimine on endiselt riskantne, sest Nokia Siemens Networki tulemus on kehv ning kallimate nutitelefonide läbimüük kidur. Ka polevat välistatud, et hiidfirma ei suuda piisavalt kiiresti reageerida Windowsiga uudistelefoni müügiedule/edutusele ning võtta ruttu vajalikke meetmeid olukorra päästmiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755