21. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elop: Nokia tulevik on helge

Nokia müüs II kvartalis 88,5 miljonit mobiiltelefoni ehk vähem, kui analüütikud ootasid, kuid samas ületas telefoni keskmine 62eurone hind oodatud 57,8 eurot.

Aasta tagasi läks Nokial II kvartalis kaubaks 111 miljonit telefoni, mille keskmine hind oli 61 eurot. Tänavu I kvartalis olid need arvud vastavalt 108,5 miljonit ning 65 eurot. II kvartaliks ennustasid analüütikud müügiarvuks 86-104 miljonit ning hinnaks 52-66 eurot.

Nokia juht Stephen Elop väidab, et firma liigub strateegiliste eesmärkide poole oodatust kiiremini. Windows Phone`i ootavat turud erakordse huviga ning julgustav olevat ka kahe sim-kaardiga telefonide algne müügiedu. II kvartali tulemust nimetab ta aga pettumuseks. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755