25. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Webmedia: altruismist me oma osalusest ei loobunud

Zeroturnaround on olnud meie jaoks suurepärane investeering ja oleme väga uhked ja tänulikud selle koostöö üle, ütles Webmedia Eesti juhi Taavi Kotka.

"Loobusime Zeroturnaroundi osalusest enda initsiatiivil," märkis Kotka. "Zeroturnaroundi tooted said alguse 2007. aastal Webmedia R&D osakonnas, kus samad mehed, kes täna idufirmat veavad, nendele ideede arendamisega tegelesid. Paari aasta pärast oli selge, et Webmedia sees need leiutised piisavalt kasvada ei saa ning sellel hetkel sai loodud ka Zeroturnaround," lisas ta.

"Täna vajab Tartu idufirma uueks arenguhüppeks suurema rahvusvahelise haarde ja suhtevõrgustikuga partnerit kui seda on Webmedia ning Bain Capitals Ventures koos kaasinvestoritega on kindlasti hea valik. Puhtast altruismist me loomulikult oma osalusest ei loobunud. Zeroturnaround on olnud Webmedia jaoks suurepärane investeering ja oleme väga uhked ja tänulikud selle koostöö üle," tõdes Webmedia juht.

Kotka sõnul on Webmedial vaja keskenduda rohkem oma põhitegevusele ning seetõttu sai tehtud ka oma osaluse müügiotsus. "Eestist saavad alguse head ideed, kuid nende maailmatasemele viimiseks on meie ettevõtete kogemuste- ja suhtepagas veel liiga nõrk ning kipume ülehindama oma võimeid selles vallas. Õigel ajal tuleb peeglisse vaadata."

Kotka hinnangul võidab Zeroturnaround koostööst uute investoritega eelkõige oskuse, kuidas juhtida ja arendada seda ettevõtet tänasega võrreldes vähemalt 4-5 korda suuremaks. "Zeroturnaround on oma toodetega jõudnud ainult väikese osani kogu võimalikust turust ning siin on vaja abi müügi korraldamisel, tooteportfelli arendamisel jne. Peamine turg on Ameerika Ühendriikides ja Bain Capitals Venture'il on samalaadsete äride ülesse töötamise kogemus olemas – Tartu firmale on sellest palju abi."

Webmedia lubab aga Zeroturnaroundiga koostööd jätkata. "Nende tooted ei ole sündinud tühjale kohale, vaid tuletatud ikkagi konkreetsetest probleemidest, millega Webmedia omal ajal vaeva nägi ning uusi soove ja mõtteid on palju. Isiklikul tasandil oleme samuti sõbrad edasi. Tartu öölokaalides sünnib jätkuvalt humanitaaridel kodumaine poliitika ja reaalidel maailma vallutavad ideed," rääkis Kotka.

Ta ei salga, et Webmedia otsib uusi investeerimise võimalusi. "Hoiame oma silmad pidevalt lahti ja oleme avatud uutele ideedele, kuid hetkel oleme oma põhiäriga fokuseeritud uutele turgudele ning hetkel eelkõige Skandinaavia suunal," sõnas Kotka.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755