Nokia langes nutitelefonide turul kolmandaks

Nokia on langenud nutitelefonide müügimahu järgi kolmandale kohale, väidab uurimisettevõte Strategy Analytics.

Nokia on kõige suurem nutitelefonide müüja olnud hetkest, mil ta avaldas esimese Communicator-mudeli aastal 1996. Käesoleva aasta teises kvartalis läksid Nokiast siiski mööda USA Apple ja Korea Samsung. Nokia kolmanda koha taga on nii konkurentide hea müügitempo kui ka Nokia enda nõrk müük.

Apple teatas, et on müünud ??aprillist juunini 20,3 miljonit iPhone'i, kuigi selle iPhone neljas mudel on juba üle aasta vana. Tavaliselt ei ole nutitelefonimudelide edu nii kauakestev.

Samsung oma müüginäitajaid ei ütle, kuid Strategy Analytics´i hinnagul on korea ettevõte müünud ??aprillist juunini 19 miljonit nutitelefoni. Ettevõte kasutab telefonides Google Android operatsioonisüsteemi, mille järele on nõudlus metsikult tõusnud.

Strategy Analytics sõnul on nutitelefonide turg kasvanud aastaga 76 protsenti. Teine uurimisettevõte ABI Research hindab turu kasvuks aga 62 protsenti. Nokia on siiski endiselt maailma suurim mobiiltelefonide tootja arvestades kõikide müüdud telefonide arvu.

Odavamate telefonide turul ahistavad Nokiat lisaks traditsioonilistele konkurentidele uued ja odavamad tootjad, nagu Micromax, TCL-Alcatel and Huawei.

Nokia mobiiltelefonide müük on aastaga langenud 20%. Samal ajal on erinevus Nokia ja Samsungi vahel mobiiltelefonide turul kahanenud väiksemaks kui kunagi varem. Osa analüütikutest ütleb, et Samsungist võib saada maailma suurim mobiiltelefonide tootja juba käesoleval aastal.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara