15. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google ostab Motorola ära

Nutitelefonide operatsioonisüsteemi Android tootev Google teatas, et ostab 12,5 miljardi dollari eest mobiiltelefone tootva Motorola Mobility Holdingsi, saades hulga vajalikke patente.

Täna avaldatud teates seisab kirjas, et aktsionärid teenivad 40 dollarit aktsia kohta, mis tähendab 63% juurdehindlust firma reedesele aktsia sulgemishinnale, vahendas Bloomberg. Mõlema firma juhatused on tehingu heaks kiitnud.

Google, kelle Android operatsioonisüsteemi kasutavad lisaks Motorolale ka firmad nagu Samsung, HTC ja Sony Ericsson, saab tehinguga enda valdusse patendid, mida vajab konkureerimiseks Apple'i iPhone'iga.

Uuringufirma Gartneri eelmisel nädalal avalikustatud info järgi on Motorola maailmas suuruselt kaheksas telefonitootja, kirjutab Kauppalehti.

Teises kvartalis müüdi maailmas 428,7 miljonit mobiiltelefoni, mida on 16,5 protsendi võrra rohkem kui aasta tagasi. Nutitelefone müük kasvas 74 protsenti, 107,7 miljoni telefonini ja need moodustasid telefonide kogumüügist 25 protsenti. Aasta tagasi oli nende osakaal 17 protsenti.

Android oli ostjate hulgas kõige populaarsem operatsioonisüsteem, mille osakaal ulatus üle 43 protsendi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755