16. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google maksab Motorola eest netimulli ajastu hinda

Google pidi nii meeleheitlikult kindlustama enda mobiiltelefonide patente, et oli valmis maksma suurimat preemiat ühe telekommunikatsioonifirma eest pärast internetimulli lõhkemist 11 aastat tagasi.

Android nutitelefonide ja tahvelarvutite operatsioonisüsteemi tootev Google maksab Motorola Mobility Holdingsi eest 40 dollarit aktsia kohta ehk 73% rohkem aktsia 20 päeva keskmisest hinnast.

Tegu on kõige kallima juurdehindlusega, mis on vähemalt 500 miljonilise turuväärtusega telekommunikatsiooniettevõtte eest makstud pärast 1999. aastat, selgub Bloombergi andmetest.

Kuigi Google'i juhid on öelnud, et suhtuvad patentide ostmisse "distsiplineeritult", maksab firma nüüd Motorolale piisavalt peale, et hoida eemale konkureerivad pakkumised ja saada enda käsutusse üle 17 000 patendi, kirjutas Nomura Holdings.

Pärast Nortel Networksi litsenside pakkumissõjas alla jäämist grupile, kus oli ka Apple, kasutab Google nüüd enda 39 miljardit dollarit rahareserve ostmaks eksklusiivseid õigusi mobiilseadmete tehnoloogiatele eesmärgiga vältida suurel hulgal kohtukaasusi ja konkureerida paremini nutitelefonide turul.

"Mõjujõu suurendamiseks pidi Google Motorola eest üle maksma," ütles Bloombergile Stifel Nicolausi portfellihaldur Chard Morganlander. "Tehing on Google'i kaitsetaktika."

"Motorolal on tugev patentide portfoolio, mis aitab kaitsta Androidi Microsofti, Apple'i ja teiste firmade eest," ütles eile Google'i tegevjuht Larry Page.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755