Nokia võimas tõus börsidel

Google teavitas eile Motorola mobiiliüksuse ostust 12,5 miljardi dollari eest. Kohe pärast uudise avalikustamist hüppas Nokia aktsia püstloodis üles ning lõpetas päeva 9,07% tõusuga Helsingi börsil. New Yorgis tõusis aktsia koguni 17,35%.

Nokia kursitõusu taga on spekulatsioonid firma ülevõtmise kohta kas näiteks Microsofti või Samsungi poolt. See tehing andis mingisuguse võrdlusbaasi Nokia "õiglase" väärtuse kohta. Nokia turuosa mobiiltelefonides (22,8%) on peaaegu kümme korda nii palju kui Motorola turuosa (2,4%).

Google'i ostuhuvi taga on kindlasti suurel määral ka Motorola mobiilitehnoloogia ja muud patendid, mida on kokku umbes 17 000. Pankrotistunud Norteli 6000 patenti müüdi paar kuud tagasi 4,5 miljardi dollari eest. Ühe patendi hinnaks mõlemates tehingutes kujune siis üle 700 000 dollarit. Nokia patente hinnatakse siiski väärtuslikumateks kui Motorola omasid.

Venemaa IT-blogija Eldar Murtazin kirjutab oma Twitter postituses, et Nokia müük võiks toimuda juba mõne nädala pärast 27 miljardi dollari eest.

***

OMX Helsinki üldindeks tõusis eile 2,24% ning Nokia aktsia 9,07%.

Suurimad tõusjad ja langejad Helsingi börsil eile:

Tõusjad: M-real A +10.53%, Aspo +10.03%, PKC Group +9.68%, Nokia +9.07%, Talvivaara +7.51%
Langejad: Stockmann B -2.21%, Kesko B -2.79%, Raute -3.04%, Ponsse -3.61%, Stonesoft -5.56%

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara