18. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia poed Hiinas hakkasid müüma konkurentide telefone

Nokia poed Hiinas on hakanud müüma ka teiste tootjate telefone, sest Nokia telefonid ei ole enam huvitavad hiina tarbijatele, kirjutab Digitoday vahendades Investor Business Daily uudist.

Nokia telefonide populaarsus vajub ka Hiinas, ühes Soome telefonihiiu tugevamatest turgudest. Nokia telefonide asemel on hiinlased huvitatud näiteks Android telefonidest.

Poed on märganud, et Nokia telefone jääb ladudesse ning on selle tõttu hakanud üha enam pakkuma Android-mudeleid. Isegi mitmed Nokia omadest eksklusiivpoodidest Hiinas on hakanud müüma ka konkurentide mobiiltelefone. Nokia kauplustes on müügil mitmeid rahvusvahelisi ning ka Hiina kohalike tootjate seadmeid.

Ajalehe järgi Telling Telecom, üks Hiina juhtivaid telefonide jaemüüjatest tegi aasta esimeses kvartalis 5,6 miljoni euro suurust kahjumit tänu müümata Nokia telefonidele.

Teine suur Hiina jaemüüja PTAC ei ole teinud peale eelmist aastat suurt tellimust Nokialt. Tavaliselt on hiina jaemüüjad  teinud märtsis-aprillis miljonitesse eurodesse küündivaid tellimusi.

Nokia turuosa Hiinas on langenud kahe aasta taguselt 33%-lt 19%-ni. Tänavu on müügilangus olnud 20 protsendi kantis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755