19. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIMi väärtus võib müügi korral tõusta 100%

Viimase kümnendi suurim mobiiltelefonide varadega seotud tehingutelaine võib tähendada, et Research In Motioni aktsionärid võivad müügi korral teenida enda raha kahekordselt tagasi.

Bloombergi andmetel võib telekommunikatsiooniga tegelevate ettevõtete ülevõtmiste kogusumma sel aastal ületada 27 miljardi dollari piiri ning läheneda juba 1999. aasta rekordile.

Pärast uudist, et Google maksab Motorola ja tema patentide eest internetimulliajastule kohast preemiumi, võib Morgan Keegani andmetel BlackBerry telefone tootev RIM väärt olla kuni 25 miljardit dollarit.

Turgu jälgivate analüütikute sõnul on võimalikud kosilased näiteks Samsung Electronics ning Microsoft.

"See annab potentsiaalsele ostjale turuosa turul, mida vallutavad üha kiiremini Google ja Apple," ütles Stewart Capitali investeeringute juht Malcolm Polley Bloombergile. "Loogiline oleks, et Samsung ostab RIMi ära, sest järsku on Google'ist saanud konkurent. Samas see võib olla väärtuslik ka Microsoftile, kes üritab leida teed nutitelefonide turule."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755