25. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fits.me hakkas klikipõhiseid arveid välja kirjutama

Mitmeid aastaid Fits.me kaubamärgi all robotmannekeenide ja online'i proovikabiini arendamisega tegelenud OÜ Massi Miliano hakkas tänavu klikipõhiseid arveid välja kirjutama ning investeeringuid n-ö tagasi teenima.

Maailma suurim riiete internetipood Otto võttis Fits.me teenuse kasutusse 2011 kevadel. Augusti alguses käivitus teenus USAs trende seadvas Gilt Groupe’i internetipoes. Tänavu on koostööd on alustatud ka väiksemate Suurbritannia klientidega, kellele arveid väljastatakse.

Arengufondi investeeringute divisjoni juhi Heidi Kakko sõnul on veel vara käibeprognoose teha, kuid idufirma puhul tähistavad esimesed maksvad kliendid olulist arenguetappi. Kakko lisas, et tavapäraselt järgneb sellele kiire kasvu faas, mida tuleb piisava ressursiga toetada, sh täiendavalt finantseerida.

Senini on viis aastat tegutsenud Massi Miliano neelanud vaid nii investorite raha kui ka riiklikke toetusi, kokku kümnetes miljonites kroonides. Lisaks on suurem osa  ettevõtte praegustest omanikest andnud firma käigushoidmiseks ja palkade väljamaksmiseks 35%lise intressiga omakapitali konverteeritavat laenu.

Kõik majandusaastad on Massi Miliano lõppenud põhitegevusest tuleva müügikäibeta ning kahjumis. 2010. a kahjum lähenes 7 miljonile kroonile, samal ajal kui esimesel kliendil lasti üüratute summade eest väljatöötatud lahendust aasta otsa tasuta kasutada.

Artiklit saab lugeda paberlehest tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755