29. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtted ründavad Google'it 100 mln dollariga

Verizon Wireless, AT&T ning T-Mobile USA plaanivad investeerida ühisprojekti üle 100 miljoni dollari, et arendada klientidele mobiilimakse võimalusi.

Investeeringuga asuvad firmad tulisesse võitlusse rivaalidega nagu Google, kel on juba mobiilimakse teenus turul. Investeeringu suurus sõltub projekti, mis kannab nime Isis, edukusest kaupmeeste ja pankurite ligimeelitamisel, ütles Bloombergile asjaga seotud, kuid anonüümsust palunud inimene.

Mobiilsideoperaatorid on ühendanud jõud, et efektiivsemalt haarata osa mobiilkaubanduse turust, mis võimaldab inimestel osta tooteid registreerides telefoniga ostu kassas.

Juniper Researchi andmetel võib mobiilkaubanduse turg kasvada 2015. aastaks 670 miljardi dollariliseks haruks. Ühe asjaga seotud inimese sõnul võivad operaatorid projekti investeerida sadu miljoneid dollareid, kui projekt osutub populaarseks.

Sel aastal toodavad mobiilmaksed üle maailma 240 miljardit dollarit, kasvades järgneva viie aastaga kaks kuni kolm korda, prognoosib Juniper Research. Google avas enda mobiilmaksete teenuse selle aasta mais.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755