2. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google ei ostnudki Motorolat vaid patentide pärast

Google’i juhatuse esimees Eric Schmidt sõnas täna, et otsingumootorigigandi 12,5 miljardi dollarilise Motorola ostu põhjuseks ei olnud üksnes patentide omandamine, vaid soov saada ka kontroll nutitelefonide tootmise üle, kirjutas uudisteportaal Bloomberg.

„Me tegime seda rohkema kui vaid patentide pärast. Motorola meeskonnal on mõned imelised tooted,“ kommenteeris Schmidt Google’i otsust nutitelefonide valmistaja ära osta.

Tehingu laiem eesmärk on aidata Google’il laieneda nutitelefonide turule, pakkudes samal ajal Apple’i iPhone’idele võrdväärset konkurentsi. Samas saab Google tehinguga kaasa  ka üle 17 000 varasemalt Motorola omanduses olnud patendi, mis võivad osutuda kasulikuks Android-platvormi kaitsmisel kohtuvaidluste eest.

Ühtlasi ülistas Schmidt oma tänases intervjuus endist Apple’i tegevjuhti Steve Jobsi, öeldes, et Jobs on vähemalt viiekümne aasta lõikes olnud parim ettevõtte tegevjuht. „Me oleme kõik Apple’i meeletust innovaatilisusest kasu lõiganud. Ja ma ütlen seda kui väga uhke endine Apple’i juhatuse liige,“ sõnas Schmidt.

Eric Schmidt oli varasemalt paralleelselt Apple’i juhatuse liige ja Google’i tegevjuht, kuid otsustas Apple’i juhatusest lahkuda, kui kaks ettevõtet 2009. aastal liialt konkureerima hakkasid. Google’i laienemine arvuti- ja mobiilitarkvara valdkonda tegi neist Apple’i toodete, sealhulgas 2007. aastal turule toodud iPhone’i, otsese konkurendi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755