10. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutitelefonid seljatasid Euroopas tavalised mobiilid

Nutitelefonide müük ületas tänavu teises kvartalis esimest korda Lääne-Euroopas tavaliste mobiiltelefonide müügi, vahendab Yle Uutiset uuringufirma IDC teadet.

IDC andmetel oli nutitelefonide osa müügist 52 protsenti. Euroopa riikides on uuringufirma teatel Apple’i iPhone ja Androidi operatsioonisüsteemiga telefonid põhjustanud lausa nutitelefonibuumi.

Nokiale tõi teine kvartal seevastu külma duši. IDC andmetel kahanes Nokia turuosa Euroopas nii nutitelefonide kui ka tavamobiilide müügis. Nutitelefonide lõikes oli Nokia neljas 11protsendise turuosaga, aasta tagasi oli see number veel 39. Tavamobiilide müügis kahanes Nokia turuosa varasemalt 37 protsendilt 21-le.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755