18. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jevgeni Kasperski: pilvetehnoloogia kaitseb asukohast sõltumata

Arvutiviiruste, häkkerirünnakute ja rämpsposti vastaste kaitsesüsteemide arendaja Kaspersky Lab juht Jevgeni Kasperski kinnitas, et tänapäevased pilvetehnoloogiad kaitsevad arvutikasutajat asukohast sõltumata.

"Uued Kaspersky Anti-Virus 2012 ja Kaspersky Internet Security 2012 on saanud uue intuitiivse kasutajaliidese ja rakendavad veelgi tõhusamalt tänapäevaseid pilvetehnoloogiaid, mis kaitsevad arvutikasutajat asukohast sõltumata," märkis Kasperski.

"Kaspersky tajub suurepäraselt ohte, mis varitsevad tänapäevast mobiilset inimest ja arvestasime kõiki nõudeid, mida internetikasutajad esitavad kaitselahendustele," lisas Kaspersky Labi asutaja.

Nii parendasid pilvetehnoloogiad kaitset rämpsposti eest. Pilvebaasidest saabuvad kasutajale rämpspostitajate uute saadetiste mallid. See aitab kiirelt kohanduda rämpspostitajate muutuva taktikaga ja seadistada adekvaatset kaitset. Kasutajasõbralikud tooted ei nõua rämpspostifiltri baaside treenimist reaalse rämpspostiga enne selle käivitust. Pilves on rämpskirjade baas juba olemas, teatas Kaspersky Lab.

Kaspersky Labi teatel on viirustõrjeprogrammidesse Kaspersky Internet Security 2012 ja Kaspersky Anti-Virus 2012 lisatud hulgaliselt uusi ja parendatud funktsioone. Ühe litsentsiga saab kaitsta kaht arvutit.

Ettevõtte teatel varjab internet endas hulgaliselt ohte: andmete vargus ja õngitsemine, küberšantaaž, rämpspostitused ja muud säärased ohud. Selle tulemusena on kasutajatele vaja täisväärtuslikku kaitset suvalises arvutiohtude keskkonnas: töötamisel online-teenuste, e-posti ja irdketastega kodus, lennujaamas, hotellis.

Uut kahjurtarkvara ilmub praegu ülikiiresti, umbes 35 000 programmi päevas. Sellistel tundmatutel ohtudel puuduvad signatuurid ning nende avastamiseks on vaja tõhusamaid meetodeid, teatas firma.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755