22. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiiretootja andis kasumihoiatuse

Maailma suurima arvutihiiretootja Logitech Internationali aktsia hind kukkus täna 11,9 protsenti, 6,865 frangile.

Ettevõte andis täna juba teise kasumihoiatuse viimase kahe kuu jooksul.

Šveitsi ettevõte teatas, et 31. märtsini 2012 kestva majandusaasta ärikasumiks tuleb umbes 90 miljonilt dollarit 2,4 miljardi dollarile käibe juures. Ettevõtte eelmine prognoos oli, et teenitakse vähemalt 143 miljoni dollariline ärikasum 2,5 miljardi dollarilise käibe juures.

„Need numbrid panevad ettevõtte ajutise juhi Guerrino de Luca surve alla, kes on tööl olnud vähem kui kolm kuud,“ ütles CA Cheuvreuxi analüütik Beat Keiser. „Paljud inimesed on lootnud ettevõtte ümberpööramist. Kindlasti ei juhtu seda lähiajal.“

Logitechi aktsiad on kaotanud aastaga poole oma väärtusest, kuna Apple iPadi müügiedu ohustab ettevõtte traditsioonilisi tarbijaid  - lauaarvuteid ja sülearvuteid.

„Traditsioonilised arvutid surevad ja vähendavad Logitechi leivanumbrite klaviatuuride ja hiireäri,“ ütles Keiser.

28. juulil raporteeris ettevõte 29,6 miljoni dollari suurusest puhaskahjumist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755