22. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft muutumas dividendiaktsiaks

Aastaid stagneerunud aktsiahinna toetamiseks tõstab Microsoft oma dividendimakset 25 protsendi võrra. Viimased seitse aastat omanikutulu maksnud tarkvaratootja pole kunagi varem veel niivõrd ulatuslikult dividende tõstnud.

Microsofti järgmine kvartaalne dividendimakse tõuseb 0,16 dollarilt 0,20 dollarini aktsia kohta. Esimene kõrgem omanikutulu laekub investorite kontole 8. detsembril.

Seoses dividendimakse tõstmisega tõuseb Microsofti (aktsia maksab 25,6 dollarit) aastane dividenditootlus 2,5 protsendilt 3,1 protsendini.

Microsoft alustas dividendide maksmist aastal 2004, mil igal kvartalil hakati väärtpaberi kohta välja maksma 0,08 dollarit.

Kui 1986. aastast kuni 2000. aastani oli Microsoft meeletult kiire kasvuga (aktsiahind tõusis selle ajavahemiku jooksul 500 korda), siis viimane kümnend on ettevõtte kasv pidurdunud, mistõttu firma on muutumas kasvuaktsiast dividendiaktsiaks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755