3. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sony aktsia kukkus 24 aasta põhja

Jaapani suurim tarbeelektroonikafirma Sony aktsia kukkus täna Tokyos viimase 24 aasta madalaimale tasemele spekulatsioonide tõttu, et jeeni tugevus ja langev nõudlus televiisorite järele kahjustab firma tulusid.

Sony aktsia kukkus päevasiseselt kuni 6,2%, 1413 jeenini, mis on madalaim hind pärast 10. juunit 1987, vahendab Bloomberg. Sel aastal on aktsia hind kukkunud 52%.

"Jaapani eksportijad seisavad tõenäoliselt silmitsi tugeva löögiga nende tuludele seoses jeeni kallinemisega euro ja dollari vastu," ütles Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securitiesi analüütik Masahiko Ishino. "Nõudlus telerite järele on samuti nõrk, mis muudab väljavaate veelgi raskemaks."

Sama probleem on kummitamas ka teisi tehnoloogiasektori ettevõtteid ja börse, mis on täna samuti tugevalt kukkunud. Jaapanis langes Nikke 225 indeks 1,8%, samas kui Hongkongi Hang Seng indeks kukkus lausa 4,6%. Hiina ja Lõuna-Korea finantsturud on pühade tõttu suletud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755