3. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yahoo Hiina tütar tahab emafirmat ära osta

Kuus aastat pärast seda, kui Yahoo kulutas üle miljardi dollari saamaks Alibaba Group Holdingus suurimaks aktsionäriks, kaalub Hiina internetifirma praegu omaniku ülevõtmist.

"Me oleme Yahoost väga huvitatud," ütles Alibaba esimees Jack Ma Stanfordi Ülikoolis peetud üritusel, vahendab Bloomberg. Ma sõnul on kõnelusi seganud pigem poliitilised probleemid, mitte finantsilised.

Yahoo omab praegu Alibabast 40% osalust ja tehing aitaks Mal suurendada kontrolli e-kaubandusettevõtte üle, mille ta asutas 12 aastat tagasi Hangzhous. Pärast Yahoo ostu on firma jäänud Google'i varju riigis, kus interneti kasutajate arv on kasvanud viiekordselt, 500 miljoni inimeseni.

"Jackil on tugev soov ja motivatsioon võtta üle Yahoo ja saada jälle kontroll Alibaba saatuse üle," ütles Bloombergile telekommunikatsiooni nõustamise firma BDA China esimees Duncan Clark. "Yahool puudub praegu tüürimees pärast tegevjuhi Carol Bartzi vallandamist ja aastaid kestnud turuosa langust."

Clarki sõnul loob Ma praegune suhe Yahooga tugevamad eelised tehingu õnnestumiseks. Alternatiiv oleks tema sõnul vaadata, kuidas Yahoo vajub "tähtsusetusesse".

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755