4. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM sihib keskmiste ettevõtete ülevõtmisi

IBM plaanib suurendada ülevõtmiste tempot, et kasvatada praegu 22,5 miljardi dollarilise käibega tarkvara äri.

Läinud nädalal turuväärtuselt Microsoftist mööda ja Apple'i järele maailma teiseks tehnoloogiafirmaks tõusnud IBM võib kulutada 100-300 miljonit dollarit ülevõtmistele, vahendab Bloomberg.

Firma on sihiks võtnud kahe- või kolmekordistada ülevõetavate firmade müügikasvu ja vaatab firmade poole, mis panustavad käibesse kahe või kolme aasta jooksul, ütles asepresident Steve Mills.

"Kõik peab sobima," rääkis ta. "Ei midagi õigustamata, kõrval tegutsevat ega seosetut asja," lisas Mills.

Firma tegevdirektor Sam Palmisano on öelnud, et soovib 2015. aastaks kasvatada IBMi käivet 20 miljardi dollari võrra. IBMi eelmise aasta käive oli 99,9 miljardit dollarit. Tarkvaraäri, mille kasumimarginaal oli IBMil 86,9%, on firma kasvuplaanides võtmetähtsusega.

IBM on alates 2006. aastast võtnud üle ligi 50 tarkvarafirmat sellistelt aladelt nagu andmeanalüüs, e-kaubandus, tarneahela haldamine ja arvuti kaitse, ütles Mills. Enam kui pooled ülevõetud firmadest tegelevad äriandmete analüüsiga, kuhu IBM on kulutanud 14 miljardit dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755