6. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koppel: Apple'i kultus ei kao Jobsi surmaga

Apple'i asutaja Steve Jobsi kultuur püsib ettevõttes veel mõnda aega, kuid pikemas perspektiivis ei pruugi nende liidristaatus säilida, usub SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel.

"Väga sageli kipuvad tarbijale suunatud tehnoloogiaid välja töötama just seda tüüpi inimesed, kelle jaoks on olulisem funktsioonide paljusus ja seadmete potentsiaalne võimekus," rääkis ta ERRile ning lisas, et paraku tarbijate hulgas on just selliseid inimesi selge vähemus.

Jobs sai sellest aru ning suunas oma tiimi tegema seadmeid, millel oli ka emotsioon ja iseloom, lisaks mõistis ta, et ilma kiirelt kättesaadava sisuta pole meelelahutusseadmetel väärtust, selgitas Koppel.

Tema ütlusel on alati väga hinnatud tegevjuht, kes suudab end ümbritseda õigete inimestega ning luua investoritele kordades väärtust, ja Jobs oli selles osas viimase aastakümne parim – vähemalt suuremate ettevõtete kontekstis.

Jobs oli Koppeli kinnitusel mees, kes ehitas maailma väärtuslikema tehnoloogiaettevõtte: julgen arvata, et Jobsi loodud kultuur kestab kasvõi inertsist ettevõttes veel vähemalt mõnda aega ning Apple uued seadmed püsivad kultuslikena.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755