10. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jobsi surm suunab pilgud Apple'i miljarditele

Apple, mis vaevu suutis palkasid maksta, kui Steve Jobs 1997. aastal selle tegevjuhiks sai, on viimase kahe aasta jooksul rohkem kui kahekordistanud oma sularaha ja investeeringute hulka. Nüüd on küsimus, kuidas kogunenud 76,2 miljardit dollarit kasutatakse.

Steve Jobsi surma järel võib nüüd selle aardekirstu avamist nõudev trummipõrin paisuda kõvemaks, kirjutab Bloomberg. Apple’i finantsjuhi Peter Oppenheimer on varem öelnud, et Apple plaanib hoida püssirohu kuiva „strateegiliste võimaluste“ jaoks.  Investorid tahaksid aga nüüd saada dividende. „Nad ei vaja kogu seda sularaha,“ ütles Keith Goddard, Tulsa tegevjuht, mille suurim holding on Apple. „Dividendide maksmine ei muutaks nende kasvunumbreid.“

Oppenheimer ütles jaanuaris, et Apple on kasutanud finantse pikaajaliste varude soetamiseks teatud kindlate kriitiliste komponentide osas, nii nagu näiteks mälukiibid ja puutetundlikud paneelid. Apple plaanib sel ja järgmisel aastal investeerida komponentide ettemaksetesse ja põhivarasse 3,9 miljardit dollarit, ütles Oppenheimer.

Bloomberg toob võrdluseks, et Cisco maksis tänavu dividende, kui sularaha ja investeeringud ulatusid 40 miljardi dollarini. Microsoft jällegi kulutas raha suurtele ülevõtmistele. Apple’i viimane suurim investeering oli Siri Inc. ülevõtmine läinud aastal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755