18. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia väljakutsed nutitelefonide turul jätkuvad

Investeerimispank FIM prognoosis oma ülevaates, et Nokia  maadleb ka sel kvartalil väljakutsetega nutitelefonide arendamises ning müügis.

 "Turule sisenemine selle kuu lõpus esitatavate Windows-telefonidega toimub järk-järgult ning arvame, et neil pole veel olulist mõju jooksva kvartali näitajatele. Ka hiljuti müügile tulnud N9 Meego-telefoni mõju on piiratud geograafilise kättesaadavuse tõttu peamiselt kosmeetiline. Ootame, et Nokia nutitelefonide müük jätkab Symbiani domineerimise langust ka hooajaliselt tugeval neljandal kvartalil," ütles FIM.

Investeerimsipank oli ka nutitelefonide kolmanda kvartali müügi suhtes turu konsensusest pessimistlikum, prognoosides, et Nokia müüs juulis-septembris 12 miljonit nutitelefoni, kui konsensusennustus ulatus 16 miljonini. Teisel kvartalil müüs Nokia 17 miljonit nutitelefoni.

"Ootame, et Nokia tavatelefoniäri on tänu uutele kahe SIM-kaardiga toodetele arenenud hästi, mis vähemalt osaliselt kompenseerib nutitelefonisektori tekitatud kahjumit," lisas FIM.

FIM langetas täna Nokia soovituse tasemele "hoia", varasem soovitus oli "lisa". FIM põhjendas soovituse muutust asjaoluga, et ei oota Nokia kvartalitulemustest mingit tõuget tõusule.

"Tagasihoidlikest lühikese perspektiivi vaadetest hoolimata peame aktsia praegust taset väga põhjendatuks, kui ettevõtte väärtust vaadatakse osade summana," märkis pank.

Nokia avaldab tulemused neljapäeval 20.10.2011 kell 13.

***

Investeerimispank FIM langetas Nokia aktsia soovituse varasemalt "lisa" tasemelt tasemele "hoia", aga tõstis hinnasihi endiselt 4,20 euro tasemelt 4,60 euroni.

Nokia tutvustas puutetundlikku luksustelefoni Vertu. Uue telefoni hind on 4400 eurot ning see kasutab Symbiani operatsioonisüsteemi.

Investeerimispank Nomura arvas, et Nokia uuel Windows Phone operatsioonisüsteemi kasutaval telefonil on oht sattuda hinnalõksu, kus sellest kallimad ja ka odavamad telefonid müüvad hästi, aga kesklassi telefonide müük jääb nõrgaks.

Metsakontsern M-Real sulgeb tehase Prantsusmaal ning kavatseb lõpetada spetsiaalpaberite valmistamise Saksamaal.

Ahlstrom sulgeb tehase Karhulas - kinga saab üle 160 inimese. Ahlstrom teavitas ka tänavuse käibeprognoosi langetamisest ja kokkuhoiumeetmetest.

Metallkomponentide valmistaja Componenta kavatseb sulgeda tehase Nisamos ning koondata 34 inimest.

OMX Helsinki üldindeks oli kell 18:00 0,43% tõusus ning Nokia aktsia kell 17:47 0,45% tõusus.

Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kell 17:46 seisuga olid:

Tõusjad: Outotec +4.16%, Nokian Renkaat +3.37%, Amer Sports A +2.96%, Huhtamäki +2.86%, Konecranes +2.84% Teleste -3.99%, Nurminen Logistics -4.35%, Stora Enso A -4.48%, Ahlstrom -5.77%, Innofactor -12.00%  

Langejad:

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755