18. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootslasest Skype’i loojal uus projekt

Skype’i müügiga miljardäriks saanud rootslane Niklas Zennström on vargsi käima lükanud uue projekti, millest peaks saama filmiala vaste internetis muusikalevitamisega tegelevale Spotify’le, kirjutab Dagens Industri.

Tehnoloogiauudiste veebileht Gigaom vahendas sel nädalal, et veel avalikult välja tulemata veebilehe Vdio taga on Zennström koos oma vana partneri Janus Friisiga, kellega omal ajal ka Skype käivitati.

 Ilmselt on plaan heita väljakutse USA Netflixile, mis on praegu maailma suurim abonentteenus filmide ja telesaadete vaatamiseks üle interneti. Netflixil on üle 25 miljoni liikme ning firma on noteeritud Nasdaqi börsil.

Zennström pole oma tegemisi suure kella külge pannud. Vdio taga on firma Project WBS, mis täpselt aasta tagasi sai kapitalisüsti 40 miljonit Rootsi krooni. Firma ümber on Zennström kogunud hulga lähemaid kaastöölisi Kazaa ja Skype’i aegadest.

Uue teenuse käivitamise aega pole veel määratud, praegu toimib testversioon.

Tegemist ei ole Zennströmi/Friisi esimese katsega internetis n.ö liikuvatelt piltidelt raha teenida. Videoteenus Joost lõppes aga fiaskoga, kuna kasutajad ei võtnud seda omaks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755