31. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elektri tellimuste raamat on rahuldav

Statistikaamet teatas täna, et elektroonikaseadmete tootmine pidurdab tööstustoodangu kasvu, kuid Harju Elektris pole kurvad septembriuudised endast märku andnud, ütles ettevõtte juhatuse esimees Andres Allikmäe.

Allikmäe rõhutas, et nemad on elektri, mitte elektroonika seadmete tootjad ja neid statistika ei puuduta. „Meil on siin mõned kvartalid kenasti kasvanud, otsime stabiilsuspunkti,“ sõnas Allikmäe.

Samas nentis Allikmäe, et maailmamajandus avaldab siiski mõju.  „Meie segmendis tuleb see mitu kvartalit hiljem, vahel isegi üle kolme kvartali. Meil on siin olukord praegu stabiilselt hea. Tellimuste arv on stabiilselt normaalne ja tellimuste raamatud on rahuldavad,“ sõnas Allikmäe.

Allikmäe sõnul on aga tõenäoline, et raha võib aktsiate ja väärtpaberite asemel oma koha hoopis reaalmajanduses leida. „Mida investorid peaksid selle rahaga tegema? Järelikult kuskil peab raha kodu leidma, kui nad ei taha raha väärtpaberitesse ja aktsiatesse panna,“ ütles Allikmäe.

Samas sõnas Allikmäe, et täna ei saa rusikaga rinda taguda ja öelda, et olukord ka selliseks jääb. „Eks me oleme kõik heitlikus maailmas olnud. Tänane situatsioon keskmisena on parem kui aastal 2008,“ ütles Allikmäe.

Statistikaameti andmetel mõjutas toodangu kasvu endiselt elektroonikaseadmete tootmine, kus varajasem kahe- või kolmekordne kasv asendus tagasihoidliku 6%-lise kasvuga. Kui eelnevatel kuudel toodeti selles harus ligi neljandik kogu töötleva tööstuse toodangu mahust, siis septembris 15%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755