Üllas Täht: üheksa kuuga kasvasime 10%

Statistikaameti elektroonika töösturite sektoris viidatud langusest pole me osa saanud, sest meie käive on sel aastal võrreldes möödunud aasta 9 kuuga kasvanud 10%, sõnas Ensto Ensek ASi juht Üllas Täht.

„Me ei ole märganud, et meil oleks langus olnud, sest ekspordime kõvasti - ainult 1,5% jääb Eestisse,“ ütles Täht.

Samas ei osanud Täht ennustada, kas nad kasvavad ka edasi. „Majandust ei oska keegi ette ennustada. Kui tuleval aastal jätkub sama palju tellimusi, oleme rahul. Oleme valmis, et kasv on null. Loodame, et on parem,“ ütles Täht.

Samuti märkis Baltronic Group OÜ omanik Rommi Roosimaa, et valgustusega seotud elektriseadmete tootjate tagasilöök võib tulla viitega, sest see on seotud ehitusega. „Otsused, kuhu täna lampe paneme, on tehtud aastaid tagasi. Siin on viide pikem, nii järsult ei kuku,“ ütles Roosimaa.

Statistikaameti andmetel mõjutas enim toodangu kasvu endiselt elektroonikaseadmete tootmine, kus varajasem kahe- või kolmekordne kasv asendus tagasihoidliku 6%-lise kasvuga. Kui eelnevatel kuudel toodeti selles harus ligi neljandik kogu töötleva tööstuse toodangu mahust, siis septembris 15%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

CREDITINFO ESTONIA is looking for a PYTHON DEVELOPER

Creditinfo Eesti AS

05. oktoober 2018

DERIVCO is looking for a .NET DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

DERIVCO is looking for a UX/UI DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

Teabevara