4. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuendatud riigiportaal eesti.ee avaneb 26. novembril

26. novembril jõuab kasutajate ette uuendatud riigiportaal eesti.ee, mis valmis kasutajate tagasiside põhjal.

Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektori asetäitja Kalle Arula sõnul algas portaali uuendamine kasutajate arvamuste uurimisega. "Küsisime kõigepealt inimeste soove ja tagasisidet olemasolevale riigiportaalile. Seejärel analüüsisime tagasisidet ja uurisime võimalusi muuta mahukas portaal kasutajatele võimalikult mugavaks. Sel moel portaali uuendamine võttis küll rohkem aega, kuid loodame, et koos kasutajatega saime portaali, mida on lihtsam kasutada."

Uuendatud riigiportaali esimene oluline muudatus on info kiirem leidmine. Portaalis on artiklid, teenused ja kontaktid nüüd omavahel paremini seotud. Iga teenuse juures on selle sisu selgitav tekst, viited artiklitele, kontaktandmetele, seotud õigusaktidele ja muule olulisele infole, teatas RIA.

Teine uuendus on kasutaja isiklike asjade menüü – minu asjad. Uue võimalusena on portaalis kaust, kus kasutaja saab luua dokumendi, selle allkirjastada ning saata see otse vajaliku asutuse dokumendiregistrisse. Samasse kausta saabuvad ka ametiasutuste vastused taotlustele, avaldustele, päringutele jms.

Minu asjade alla on koondatud rakendused nagu e-post, teavituskalender, enda registreeritud elukohaandmete vaatamine, SMS-teavituste tellimine, lemmiklinkide haldamine ja kümne viimati kasutatud teenuse vaatamine.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755