11. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telefonica üheksa aasta esimene kahjum

Turuväärtuselt Euroopa suurim mobiilsideoperaator Telefonica SA teatas enda esimesest kvartaalsest kahjumist viimase üheksa aasta jooksul koondamiste ja väiksema käive tõttu koduturult Hispaaniast.

Madridis peakontorit omav firma teenis kolmandas kvartalis 429 miljonit eurot kahjumit, kuigi aasta tagasi oli kasuminumber lausa 5,1 miljardit eurot.

Tulemus tuli ka analüütikute loodetust hullem, sest 11 analüütikut ootasid keskmiselt 213 miljoni euro suurust kahjumit. Firma käive kasvas aastaga 3,7%, 15,79 miljardi euroni. Analüütikud ootasid 15,73miljardilist käivet.

Telefonica tegevjuht Cesar Alierta kärbib ettevõtte töötajaskonda, peatab suuremad ühinemised ja ülevõtmised ja vähendab firma võlakoormust, et taastada investorite kindlustunne ettevõtte suhtes, kirjutab Bloomberg.

Bloombergi Euroopa telekommunikatsiooni indeksis on Telefonica aktsia sel aastal 18% kukkunud, mida on üle kahe korra rohkem kui indeksi keskmine.

Alierta panustab Ladina-Ameerika riikide majanduskasvule, et võita tagasi investoreid, kes on mures Hispaania töötusemäära tõttu, mis 22,6% juures on eurotsooni kõrgeim.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755