16. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Steve Ballmer: me teeme Skype`i paremaks

Eile toimunud Microsofti aktsionäride aastakoosolekul märkis sel aastal seoses Skype`i ostuga vähemalt kaks korda Eestit väisanud tehnoloogiafirma juht Steve Ballmer, et ettevõtte soovib muuta Skype`i paremaks.

Bellevue väikelinnas toimunud aktsionäride koosolekul tuli paljude küsimuste seas teemaks ka mais 8,5 miljardit dollari eest soetatud internetikõnede pakkuja Skype Technologies SA saatus.

„Microsoft on fokuseeritud tegemaks Skype`i paremaks ning samuti ka tegemaks teisi Micrsofti tooteid Skype`i abil paremaks,“ lausus Ballmer.

Sel aastal Forbes`i maailma rikaste edetabelis 14,5 miljardi dollariga 46. kohale platseerunud Ballmer andis investoritele lubaduse kasvatada Microsofti turuosa, käivet ja kasumit.

Tehnoloogiagigandi juht tõi firma kasvueelistena välja pilvetehnoloogia teenused, Windowsi telefoniplatvormi, Bingi otsingumootori ja Xbox videomängud.Ballmer lubas, et Windowsi järgmine operatsioonisüsteem Windows 8 hakkab jooksma paljude seadmete, sh tahvelarvutite peal.

Investorid küsisid veel ka võimaluse kohta kasvatada Microsofti väärtust selle läbi, et tema küljest mõni üksus eraldada.

Ballmeri sõnul aga ei näe ta Microsofti jupitades mingit fundamentaalse väärtuse loomist.

Koosolekul võttis korra sõna ka ettevõtte nõukogu esimees Bill Gates, proovides vastata aktsionäri küsimusele, kuidas võiks ligi kümnendi kindlas vahemikus liikunud Microsofti aktsiale hoogu sisse lükata.

„Suureks asjaks on uued tooted ja nende toodete müügimahud. Maailma parima tarkvarafirma võimalused on väga tugevad – tugevamad kui kunagi varem,“ andis vastuseks Gates.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755