21. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna kõnekeskuse omanik suures rahahädas

Eestis paarisaja töötajaga kõnekeskust omav Stockholmi börsil noteeritud Transcom Worldwide on hädas, kuna investorid on ettevõtte vastu usalduse täielikult kaotanud.

Kõnekeskuse teenuse pakkuja aktsia hind on Stockholmis kolme kuuga langenud 88%, mis teeb sellest Põhjamaade viimaste kuude kõige hullemalt käitunud aktsia.

Täna toimus Transcom Worldwide aktsionäride erakorraline üldkoosolek, mille käigus paluti investoritelt raha juurde. Planeeritava emissiooni suurus on 500 miljonit Rootsi krooni (55 miljonit eurot). Anonüümsel hääletusel otsustati ettevõtte ettepanekut toetada.

Möödunud reedel vahetati firmas välja tegevjuht. Pablo Sanchez-Lozano asemel sai uueks juhiks Johan Eriksson, kes varem juhtis ettevõtte tööd Skandinaavia regioonis.

Transcom Eesti juhi Katrin Holsti kinnitusel aktsia langus Transcom Eesti OÜ olukorda ei mõjuta. „Muudatusi Eestis ei tule. Tööjõudu me kindlasti vähendada ei kavatse, pigem vastupidi, otsime töötajaid juurde,“ lausus ta. Pikemat kommentaari Holst andma ei soostunud, kuna tegemist on börsiettevõttega.

Transcom teatas 19. oktoobril, et teenis kolmandas kvartalis 132,7 miljoni euro suuruse käibe juures 22,9 miljonit eurot kahjumit.

2000. aastal asutatud Transcom Eesti müügikäive oli mullu 4,3 miljonit eurot ja kasum 0,2 miljonit eurot. 2010. aastal töötas ettevõttes 227 inimest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755