1. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokialt uus odav topeltSIM-telefon

Mobiiltelefonide tootja Nokia avalikustas täna X2-02-mudeli, mis on soodsas hinnaklassis kahe SIM-kaardi pesaga varustatud telefon.

Nokia hinnangul on muusika kuulamiseks ja netis surfamiseks sobiva seadme jaehind 60 eurot, kirjutas Taloussanomat.

Kasutuskulud hoiab all telefoni topeltSIM-funktsioon ja Easy Swap-funktsioon. Telefonis võib vahetada SIM-kaarti ilma seadme uuesti käivitamiseta. Telefoni SIM-lugeja toetab viit SIM-kaarti.

X2-02-mudelis on sisemine fm-antenn, mp3-mängija, muusikanupud,  salvestamisvõimalus ja kõlar. Mälu on 32 GB. Muusikatelefoniga saab salvestada ja mängida tuhandeid laule.

Seadme Play via Raadio funktsioon võimaldab kasutajal salvestada muusikat otse raadiost. Ta võib jagada ka muusikat teistele seadmetesse.

Telefonis on valmis paigaldatud Facebooki ja Twitter rakendused. Telefonis on ka Nokia brauser, mis saab kiiresti internetti ja pigistab andmed üha väiksemasse paketti. See hoiab kulud kontrolli all.

Telefonis on Nokia baastelefonidele mõeldud Series 40 operatsioonisüsteem.

Vaata lisainfo, videot ja pilte Nokia leheküljelt.

***

Muid Soome börsiuudiseid lühidalt

Tehnoloogiafirma Outotec ostab USA taastuvenergia tehnoloogiaid arendava Energy Products of Idaho Limited Partnershipi. Ettevõte on välja töötanud biomassi ja raskesti taaskasutatavate jäätmete põlemislahendusi ja tarninud üle saja taastuvenergiasse põhinevat jaama. Tehingu hind on maksimum 68 miljonit eurot - täpne hind sõltub aastate 2012 ja 2013 tulemustest.

Šveitsi panga UBSi analüütikud hindavad, et Nokia Lumia toodete müük on alanud paljulubavalt ning uuendab oma prognoosi, mille järgi Nokia müüks Lumia tooteid kokku 1,1 miljonit tükki sellel kvartalil. UBSi soovitus Nokia aktsiale on neutraalne ning sihthind 5 eurot.

Metsa- ja paberihiid UPM tõhustab oma saeveski- ja puidutoodete sektorit ning koondab kuni 59 inimest Soomes ja Venemaal. Nõudluse langus, nõrk kulupõhine konkurentsivõime ja Euroopas valitsev ülekapasiteet saematerjali ja puidutöötlemistoodete tootmises raskendavad äri.

Tõstukite tootja Konecranes ostab Šveitsi ABB tõstukisüsteemide äri. Tehing hõlmab 30 töötajat.

OMX Helsinki üldindeks oli kell 16:30 0,69% languses ning Nokia aktsia kell 16:16 1,03% tõusus.

Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kella 16:16 seisuga olid:

Tõusjad: Oriola-KD A +4,59%, Comptel +3,39%, Revenio Group +2,13%, Outotec +2,02%, Etteplan +1,52%: Efore -3,85%, Neste Oil -4,00%, Aspocomp Group -4,17%, Lassila & Tikanoja -4,48%, Pöyry -5,70%

Langejad

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755