1. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

S&P alandas HP reitingut kasvava võla tõttu

Reitinguagentuur Standard & Poor's alandas maailma suurima sülearvutite tootja Hewlett-Packardi krediidireitingut, tuues põhjuseks suurenenud võlakoorma Autonomy Corpi ostmise tõttu ja strateegilised muudatused.

S&P alandas firma krediidireitingut tasemelt A tasemele BBB+, öeldes et "suured strateegilised muudatused", juhtkonna muutus ja aktsiate tagasiostud on suurendanud riske.

Sellele lisaks alandas agentuur HP lühiajalise võla reitingut tasemelt A-2 tasemele A-1. S&P lisas, et reitingute väljavaade on stabiilne, vahendab Bloomberg.

Hewlett-Packard üritab taastuda kehvadest müüginumbritest ja kahe tegevjuhi lahkumisest viimase 14 kuu jooksul. 10,3 miljardi dollariline Autonomy ost ärritas investoreid ja viis eelmise juhi Leo Apothekeri lahkumiseni. Lisaks muutis mees ametisoleku ajal firma juhatust.

"Nad peavad enda bilanssi tugevdama, genereerides rahavoogu ja makstes tagasi võlga," ütles Bloombergile Sterne Agee & Leachi analüütik Shaw Wu, kes soovitab firma aktsiaid osta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755